Министър Георги Панайотов награди петима служители на НВУ

Животът

21-05-2021, 11:13

Снимка:

НВУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Министърът на отбраната Георги Панайотов награди петима служители на Националния военен университет „Васил Левски“ за проявен висок професионализъм и отговорност, постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, принос в развитието и усъвършенстването на военно-образователната система. На церемонията, която се състоя в тържествената зала на Министерството на отбраната, присъства и началникът на Военния университет бриг. ген. Иван Маламов.

С предметна награда сувенирен нож министър Панайотов награди проф. д.н. Стойко Стойков от научноизследователската секция в институт „Научноизследователска и иновационна дейност“ в Националния военен университет. Сувенирен нож получи и майор д-р Красимир Славянов, гл. ас. в катедра „Компютърни системи и технологии“ във факултет „Артилерия, ПВО и КИС“.

Проф. д.н. Ваня Банабакова от катедра „Логистика на сигурността“ във факултет „Общовойскови“ на НВУ беше отличена с предметна награда бинокъл.

Грамоти от военния министър получиха гл. ас. д-р Георги Баев, преподавател в катедра „Национална и регионална сигурност“ към факултет „Общовойскови“ и Стела Железова, която е преподавател в департамент „Чуждоезиково обучение“ на Военния университет.

„Българските висши военни училища са носители на най-добрите световни и европейски традиции. Те произвеждат можещи и знаещи офицери и служители, които са продукт на българската военно-образователна система. Трябва да я пазим, уважаваме и развиваме. Без силна армия няма силна държава, а силна армия се създава с можещи, знаещи и учещи хора, които умеят в точния момент да използват знанията и мъдростта си, за да защитят родината“, каза министър Панайотов по време на церемонията, която се състоя в навечерието на 24 май.

 „Празникът в историята ни е имал много имена, но сега мисля, че е избрано най-прецизното, а именно Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Азбуката е българска, тя не е славянска. Азбуката е българска, защото прозорливостта и мъдростта на българските владетели са я направили такава. България е първата държава, която е възприела тази писменост – Кирилицата, както я наричаме днес. Българската азбука е една от основните причини българския народ да запази себе си през вековете и да устои на всякакви опити на асимилация“, каза още министър Панайотов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)