Събираме капачки в събота за закупуването на първата неонатална детска линейка

Мисия

18-05-2021, 10:34

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кампанията „Капачки за бъдеще“ тази година има за цел закупуването на първата неонатална детска линейка. Затова на 22 май /събота/ в 11 града в страната всеки, събрал пластмасови капачки, ще може да ги дари за каузата. Във Велико Търново кампанията ще се проведе от 10:00 ч. до 14:00 ч. на входа на парк "Дружба". В Горна Оряховица ще протече от  10:00 ч. до 13:00 ч. в Летния театър.

Кампанията за по-малко от 4 години събра и рециклира близо 500 000 кг пластмасови капачки. Само в първите две години от начинанието си, със средствата от всички дарения, са дарени 22 кувьоза в общински болници, а от началото на 2020г. досега и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

Освен средства, каузата обединява и стотици хора от цялата страна, които организират доброволни пунктове и събития, като тези през уикенда. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в превозните средства, като всеки може да вземете участие.

От „Капачки за бъдеще“ апелират гражданите да бъдат отговорни към себе си и околните, като спазват противоепидемичните мерки.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов