Можем ли да печелим от игрите със залози

Спорт

05-05-2021, 22:29

Автор:

velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

От незапомнени времена една част от хората обичат риска и хазарта. През годините хазарта се е развивал като залози са се сключвали за какви ли не събития. В днешно време всичко това е много достъпно и модерно, превърнато е в добре работеща индустрия, в която работят стотици хиляди, а милиони са играещите. Трудно е да се даде еднозначен отговор на това дали се печели от хазрта, със сигурност букмейкърите и казината, в по-голямата си част, са печеливши. Борбата за привличане на нови и нови клиенти е силна и се изразява, както в даването на бонуси, като например бонус нов клиент, предлагането на много събития и добри коефициенти, предоставяне на събития на живо, графики и статистика, програми за лоялност. Конкуренцията на пазара е сериозна, от големи имена на световноизвестни букмейкъри, до новосъздадени, често и локални такива. Една от новите възможности, които букмейкърите предлагат в борбата за нови клиенти е ползването на криптовалути, много нови букмейкъри ползвайки еднотипна платформа залагат именно на криптовалутата, за да привлекат клиенти. Какво е основното, на което да наблегнем, за да сме сигурни, че сме направили всичко, което зависи от нас, за да спечелим? Представяме ви няколко първоначални и фундаментални за успеха ни стъпки:

  1. 1. Избор на добър букмейкър – на пръв поглед това изглежда лесна задача, но всъщност е свързано с добро проучване, съпоставяне на мнения, определяне на силните и слабите страни, а и най-вече конкретизиране на собствените си изисквания и очаквания към букмейкъра. Като цяло на първо място е важно да се доверим на букмейкър, който се е доказал през годините, като лоялен, изплащаш печалбите, пазещ личните данни, такъв, който не ограничава акаунта ни, след няколко познати залога. Друг важен фактор е какви коефициенти предлага букмейкърът, към когото сте се насочили. Различните пазари при различните букмейкъри обикновено са оценени различно и разликите са с по 0,10 – 0,30 единици, което за единичен залог от 10 лева няма да е особено голяма разлика, но при постоянна игра и големи залози натрупаната разлика ще е значителна. Важно е да сравним и кой букмейкър какви бонуси дава, промоции, защото при една стратегия за успешно ползване на бонуса, ние можем да натрупаме значителни средства в сметката си, без да залагаме собствени пари.
  2. 2. Избор на добра стратегия за залози – в зависимост от опита си, всеки играч може да определи коя стратегия е най-добра за неговата игра. Има различни математически модели, които намират приложение в залозите, има стратегии разработени от успешни играчи, има прости за изпълнение и такива свързани с повече четене и разбиране. Не бива да се подценява значението на стратегията за успеха ни, важно е да подберем най-подходящата за нас. Всъщност можем да ползваме и няколко, в зависимост от събитието на което залагаме, целите за деня, резултатите от предните дни.
  3. 3. Дисциплина и характер – това зависи само от нас и е много важно. Трябва да бъдем дисциплинирани в залозите си и следването на стратегията, която сме избрали. Не бива да се поддаваме на емоции, а следва да анализираме всичко правилно и вземайки предвид фактите, а не емоциите ни. Определяне на лимит на средствата за залози за деня е много важна крачка в тази посока и тя определено ще ни донесе стабилност и по-малък риск от големи загуби.
  4. 4. Ограничаване на пазарите, които следим и на които залагаме – изкушаващо е да заложим на всяко събитие, което се появи, но определено не е добро за бюджета ни. Залагайки на събития, в които не познаваме добре статистика, новини, участващи, би означавало, че се осланяме само на късмета си. Шансовете са 50/50, но на практика по този начин ние намаляваме своя шанс за печалба. Ако ние познаваме добре статистика и новини около една събитие, ако сме запознати с отборите съперници например, следили сме ги за известен период, знаем формата и слабостите им, то шансовете ни няма да са 50/50, а 60/40 или дори 70/30. Във всеки букмейкър работят стотици анализатори, математици, специалисти по даден спорт или игра, за да сме поне малко конкуренти на тази армия от професионалисти, ние трябва да ограничим наблюдаваните събития, за да си дадем повече време за проучване и по-голяма концентрация.
  5. Игрите със залози носят силни емоции, адреналин, дават повече заряд на спортните събития. Играейки разумно, ние можем да сме на положителния полюс и да изпитаме наслада от играта. Всичко е въпрос на възприемане на събитията, подготовка и дисциплина. Това е което зависи от нас, плюс малко късмет и печалбите би трябвало да са в нашата сметка.


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)