Милан срещу Наполи - прогноза за неделното дерби от Серия А

Две поредни загуби (едната срещу големия съперник Интер) свалиха Милан от първото място в Серия „А“. „Росонерите“ се радват на най-силния си сезон в последните 10 години, като 12 кръга преди края, все още са един от най-сериозните претенденти за титлата. Програма обаче не е благосклонна към момчетата на Стефано Пиоли. През седмицата предстои супердербито от 1/8 финалите на Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед, а в неделя съперник ще бъде набиращия скорост Наполи.

Светлина в тунела на Наполи

Момчетата на Дженаро Гатузо записаха доста колебливи изяви в първата част на сезона, в последния месец бележат стабилен прогрес. Отборът е в серия от четири поредни мача без загуба (три победи). Нападението също работи все по-добре. Инсиние и компания се разписаха поне по един път в последните 13 срещи на неаполитанци, а за последните 4 срещи, головете са цели 10.

Наполи заема 6-та позиция във временното класиране, но вече изостава само на три пункта от 4-тата позиция. Тимът е на трето място по отбелязани и допуснати голове в Италия.

При поднесените в горните редове статистически данни, може да се заключи, че „небесносините“ ще пронижат вратата на Донарума. Доста изгодно изглежда предложението „Наполи да отбележи над 1,5 гола в мача“, което върви при ставка 2.40 в големите сайтове за спортни залози.

Мечтата за титлата е жива

Когато имаш в отбора човек като Ибрахимович, целта може да бъде само една – шампионска титла. Шведът даде много силен старт на отбора и само до преди три кръга, „росонерите“ бяха водач в подреждането. Класическа загуба от Интер обаче обърка плановете на „червено-черните“ и силно разклати шансовете им за краен успех. Отборът се движи на втора позиция, 6 точки зад Интер и 4 през Ювентус, при значително по-слаба голова разлика.

Милан спечели само 2 от последните си 7 мача, а играта срещи Цървена звезда в Лига Европа бе меко казано неубедителна. Италианците продължиха напред след две равенства, но треперенето в сръбската столица едва ли се е харесало на огромна им фенска маса.

Лошата новина за Пиоли е отсъствието на Ибрахимович, който ще се възстановява от поредна травма поне още една седмица. Таранът се разписа 14 пъти в също толкова двубои за първенство и липсата му трудно може да бъде компенсирана от Рафа Леао. Както отбелязахме в началото, Милан ще трябва да изиграе и страшно тежък мач в Европа срещу Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ са в супер форма, но разликата от 9 точки във Висшата лига ще принуди Оле Гунар Солскяер да търси победа на всяка цена в Лига Европа.

Нашата прогноза за мача

Двата отбора се разписаха в 2 от последните 3 мача на Милан. Същата статистика се получава и при 4 от последните 5 двубоя на Наполи. Тези данни ни звучат като достатъчен атестат да опитаме залога „и двата отбора да отбележат“ или така наречения гол/гол. Коефициентът е над 1.60. Ако подобна ставки ви се струва твърде ниска, винаги може да потърсите и „двата отбора да отбележат гол + над 2.5 гола в мача“, където коефициентът вече скача до доста по-приятното 2.10.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)