Инж. Дилян Млъзев: Днес повече от всякога се нуждаем от онова чувство за общност и отговорност

Мисия

03-03-2021, 11:18

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Днес празнуваме Освобождението на България. Трети март е дата, белязана със знака на величието в нашата многовековна история. Преди 143 години в градчето Сан Стефано е подписан мирният договор, който слага края на Руско-турската война и възвестява раждането на жадуваната от българите свобода.


Светът видя, че има един народ, готов да тръгне по свой нов път, способен да промени историческия ход, стига да има цел и кауза. Без Трети март нямаше да има нова българска държава. Затова този празник е национален. Той е жест към славната ни история, уважение към миналото, повод за гордост, основание за самочувствие и най-вече ден на преклонение.


Свеждаме глави пред подвига и саможертвата на героите за свободата и независимостта на Отечеството, почитаме предците, отстоявали българската  държавност и национална идентичност. Те са примерът и мерилото за обичта ни към България и днес. За да се справим с предизвикателствата и трудностите на времето, повече от всякога се нуждаем от онова чувство за общност и отговорност, за духовен подем и енергия, които доведоха до Освобождението.


Сплотени и единни, с усилията на всеки от нас, можем да постигнем целите, които си поставяме като нация, за да продължим достойното дело на дедите и оставим силна и просперираща държава на нашите деца.


ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ!


инж. Дилян МЛЪЗЕВ

Кмет на община Елена

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов