В Елена създадоха Съвет по въпросите на социалните услуги

Мисия

12-02-2021, 10:58

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общинските съветници в Елена единодушно гласуваха за създаването на Съвет по въпросите на социалните услуги в общината. Той ще се председателства от Десислава Шопова - заместник-кмет  „Хуманитарни дейности” и в състава му влизат още девет представители на различни институции.

Съветът по въпросите на социалните услуги се създава във всяка община съгласно Закона за социалните услуги. В него участват представители на териториалните структури на Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката, МВР, частни доставчици на социални услуги, юридически лица с нестопанска цел за общественополезна дейност, лица, ползващи социални услуги и висши училища, обучаващи социални работници. Съставът се определя с решение на Общинския съвет по предложение на кмета на общината.

Местният парламент в Елена утвърди следния състав на новия Съвет по социалните услуги:

Председател: Десислава Шопова – заместник-кмет;

Членове: Нурие Реджебова – старши експерт „Социални услуги“ в община Елена; Зехра Салиева – директор на Дирекция „Социално  подпомагане“, гр. Елена; Лазар Костов – Бюро по труда, филиал гр. Елена; Стефка Чолакова – ръководител на Дневен център за деца и младежи с увреждания, гр. Елена; Петър Койчев – инспектор Детска педагогическа стая към РУ на МВР; Красимира Христова – административен ръководител и прокурор към Районна прокуратура Велико Търново; Анета Ламбурова и д-р Стела Горбанова-Василева – общински съветници; Миглена Узунова – председател на дружеството в Елена към Съюза на инвалидите в България

Съветът по въпросите на социалните услуги подпомага извършването  на анализ на потребностите от социални услуги на общинско ниво, тяхното състояние и ефективност, разработва предложения за подобряване на качеството им.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов