Проф. Христо Бонджолов поздрави младите спортисти, завоювали титли и слава за ВТУ

Спорт

05-02-2021, 13:55

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проф. Христо Бонджолов се срещна с национални състезателите, завоювали титли и слава за България и за Великотърновския университет. Ректорът поздрави младите спортисти за големите им спортни постижения.

„Знам колко е трудно и какви усилия изисква всеки един успех, всяка една победа и всяка една титла. Благодаря ви, че защитавате авторитета и името на Великотърновския университет като спортен център за подготовка на кадри. В условията на пандемия е много трудно да се подготвите за състезания, да намерите мотивация и да продължите да побеждавате, но се знам, че всички вие имате силен дух, който ви помага да се справяте с предизвикателствата на живота. Вие сте пример за останалите студенти. Ще продължа да помагам на спорта в нашия университет“, обърна се ректорът към талантливите спортисти.

Националната състезателка на България по волейбол Велина Кансъзова подари на проф. Христо Бонджолов спортен екип с логото на Великотърновския университет.

На срещата присъстваха Тинко Банабаков, Деян Гемижев, Велина Кансъзова, Полина Цонкова, доц. д-р Светослав Стефанов и Александър Узунов.

- Тинко Банабаков: – бронзов медалист от Еврошампионата по бокс за мъже за 2018 г. Златен медалист в категория до 52 кг на Държавното първенство на България по бокс за мъже за 2018 г. Четирикратен носител на приза „Спортист на Велико Търново”;

- Деян Гемижев – Национален състезател по лека атлетика, носител на приза „Спортист на Велико Търново” за 2020 година;

- Велина Кансъзова – Национална състезателка по волейбол. Играе на поста либеро. Докторант към катедра „Теория и методика на физическото възпитание“;

- Полина Цонкова – Докторант към катедра „Теория и методика на физическото възпитание“, хоноруван преподавател по народни танци.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)