Футболист № 1 на „Етър“ за 2006 г. отново помогна на болно дете – дари за малката Нелис

Животът

21-01-2021, 08:22

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мариян Генов – футболист № 1 на „Етър“ за 2006 г., отново доказа колко е огромно сърцето му, като дари 300 лв. за лечението на малката Нелис от Велико Търново, страдаща от невробластом. Това е поредната акция на Мариян в помощ на болни деца от старата столица. Преди две години любимецът на феновете продаде благотворително първия си екип на „Етър-1924“. Средствата той дари за лечението на 18-годишната търновка Никол Владкова, която, за съжаление, вече е ангелче. В предишен търг Генов подпомогна и на треньора по тенис на маса и председател на местния клуб в Полски Тръмбеш Емил Йорданов. Емо също изгуби тежката битка.

Сега Мариян помага на Нелис, която има нужда от помощ, за да продължи спешно с имунотерапия с Qarziba, която ще струва около 250 000 евро. Този медикамент е от изключителна важност за състоянието на Нелис, с оглед на това да не я повтори болестта. Мнението на лекуващите лекари за това лечение е, че при деца с високорисков невробластом, значително се подобрява преживяемостта им и не малка част са постигнали пълно оздравяване.

„Ако успеем да задържим сегашното й състояние и съберем сумата за имунотерапия, това ще бъде следващият ни правилен ход срещу болестта и надяваме се последна крачка към пълна победа.“ – споделят близките на чаровното борбено момиченце.

Който има възможност и желае да помогне на Нелис, може да го направи по един от следните начини:

Дарителска сметка:

Банка: УниКредит Булбанк

Банкова сметка: BG25UNCR70001523587059

BIC код: UNCRBGSF

Титуляр на сметката: Нелис Заимова Кедова.

PayPal: save.neliskedova@gmail.com

Дарителска кампания във Фейсбук: https://www.facebook.com/donate/842563753234990/

Дарителските кутии в магазин Практикер Велико Търново, Метро.

https://bg.helpkarma.com/…/da-pomognem…/dashboard/preview…



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов