С 22 000 лв. помощ от Швейцарското и Френското посолства Амалипе купува 170 устройства за онлайн обучение

Мисия

18-12-2020, 11:23

Снимка:

Амалипе

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В рамките на изминалите три месеца, с подкрепата, осигурена от специалното издание на ПРОМЯНАТА, Центърът за етническа толерантност „Амалипе“ стартира нова кампания за осигуряване на устройства за учениците в нужда под надслов „Стара техника за ново начало“.

В Платформата бг вече има набрани 1015 лв, а допълнително са привлечени  22000 лв. като подкрепа от Швейцарското и Френското посолство, с които ще бъдат закупени още 170 устройства. До момента като дарители за кампанията са се заявили над 30 души, като няколко компании изпратиха директно устройства към училищата. С осигурените средства от кампанията и популяризирането ѝ, в най-близко време Центърът ще подсигури близо 300 устройства.

„Стартирахме успешно серия от онлайн обучения под формата на Лидерска програма за учениците наставници, като в рамките на обучителните модули ги срещнахме с различни мотивиращи личности, в които да се припознаят и да последват техния пример. Близо 300 ученици наставници, от училищата от различните краища на страната се включиха, сформираха общност и екип и започнаха да прилагат метода на ученици обучават връстници, като помагат на своите съученици, особено след като неизбежното преминаване в ОЕСР за всички ученици, ги постави отново пред неравното положение да нямат достъп до образование. Обученията ще продължат до края на учебната година, а то се превърна в генераторът на нови запознанства, идеи и решаване на проблеми ЗАЕДНО.“ – обясняват от Амалипе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов