Тази вечер Кубрат Пулев излиза на ринга срещу Антъни Джошуа в Лондон

Спорт

12-12-2020, 10:58

Снимка:

youtube

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тази вечер около полунощ българско време, Кубрат Пулев ще излезе на ринга срещу Антъни Джошуа в Лондон, като залогът са трите шампионски пояса на британеца - във версиите IBF, WBA и WBO. Събитието е от световно значение, но, за съжаление няма да можем да го наблюдаваме в родния ефир.

Правата за мача притежава телевизия "Sky" на територията на Великобритания, а за останалият свят - платената онлайн платформа DAZN.

Кобрата за втори път успява да достигне до най-важния мач в тежката категория на бокса. Мачът ще бъде доста различен от всеки друг сблъсък за световната титла, който сме наблюдавали. Само 1000 зрители ще бъдат допуснати в "Уембли Арена". Важното е, че мачът все пак ще се състои след вече две негови отлагания, а и много неясноти.

Първата насрочена тяхна среща между Кобрата и Джошуа бе през 2017-а, когато двамата трябваше да се бият в Кардиф на разпродадения уелски национален стадион. 12 дни преди сблъсъка Кубрат Пулев се оттегли заради травма, за която се бяха появили слухове няколко дни по-рано.

След отлагането през 2017-а, Кубрат бе оставен от немския си тим "Зауерланд" заради милионите приход, които им отне. Тогава той бе на 36, а мнозина смятаха, че с кариерата му на най-високо ниво е свършено.

След година без мач обаче Кобрата се завърна на ринга, за да победи Хюи Фюри. Записа още два успеха над Богдан Дину и Райдъл Букър отвъд океана, премина и през сериозни трудности заради една недобре обмислена постъпка, когато целуна репортерката Джени Суши.

Според букмейкърите ден днес шансовете на Кобрата не са големи. Победата на Антъни Джошуа е оценявана със скромния коефициент от 1.10, докато този на Кубрат се котира около 7.00. Сериозен е и коефициентът (4.33), че мачът ще продължи 12 рунда и ще завърши със съдийско решение. Ставка от 1.33 дават букмейкърите, че Джошуа ще реши всичко с нокаут.

Тази вечер всички ще стискаме палци на Кобрата в на-важния двубой в кариерата му.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)