Амалипе поднови кампанията „Стара техника за ново начало“

Животът

17-11-2020, 13:59

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Центърът за етническа толерантност „Амалипе“ рестартира кампанията „Стара техника за ново начало“. Проучване на Центъра сред 200 училища с концентрация на уязвими групи в страната показва, че около една четвърт от децата в тях не разполагат с устройства. А в някои от училищата, това се отнася за три четвърти от учениците.

Заедно с партньори от близо 300 училища от Амалипе идентифицират още една важна потребност. Много от учениците от най-маргинализираните семейства нямат необходимите умения и навици за използването на  електронните устройства за обучение. Затова от Центъра за етническа толерантност са решили да привлекат стотици ученици наставници в усилието.

Първата вълна на кампанията „Стара техника за ново начало“ помогна през пролетта на стотици деца да разполагат с устройства за дистанционно обучение. Вижте тук как може всеки да се включи и да подкрепи училищата и учениците без електронни устройства.

 

Новата кампания бе оценена от Нова телевизия и фондация Reach for change в рамките на специалното издание на ПРОМЯНАТА. Там Център Амалипе, чрез Кампанията, е един от тримата победители, като екипът на Промяната също апелира към всички граждани да подкрепят усилията за по-добро и качествено образование на всички деца. Вижте в Платформата.бг как може да дарите за кампанията или тук за това как да се включите в кампанията.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)