Великотърновските огнеборци участваха в Републиканския преглед по пожароприложен спорт

Мисия

03-10-2020, 12:54

Снимка:

РДПБЗН

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От 29.09.2020 г. до 02.10.2020 г. на лекоатлетическия стадион в гр. Пловдив се проведе XLVIII Републикански преглед по пожароприложен спорт. В надпреварата участваха над 300 състезатели от отборите на 28-те регионални дирекции "Пожарна безопасност и защита на населението" и представителния отбор на Факултет "Пожарна безопасност и защита на населението" при академията на МВР.

Отборът на РДПБЗН Велико Търново участва в следния състав: ръководител главен инспектор Станко Райчев Лазов; младши инспектор Пламен Руменов Стойков; младши експерт Мирослав Марков Недев; младши инспектор Ивелин Руменов Иванов; младши инспектор Борислав Колев Борисов; младши инспектор Николай Любенов Дамянов; младши инспектор Тодор Красимиров Стефанов; младши инспектор Стефан Диянов Стефанов; младши инспектор Мартин Величков; младши инспектор Ивайло Христов Христов и младши инспектор Стефан Борисов Димчев.

Състезанието започна със стартове на дисциплините „Изкачване с щурмова стълба“ и „100 метрова пътека с препятствия“. В индивидуалното класиране най–добре от отбора на РДПБЗН – В. Търново се представиха младши експерт Пламен Стойков с 28-мо време от 216 участници, в дисциплината „100 метрова пътека с препятствия“с резултат 19,77 сек. и младши инспектор Мартин Игнатов с 34-то време от 216 участници в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“, с резултат 19,93 сек.

При индивидуалното класиране в двубоя младши инспектор Мартин Игнатов се класира на 33 място от 179 участници, а младши експерт Пламен Стойков зае 35 място.

На 01.10.2020 г. се проведе дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа", където отборът на РДПБЗН Велико Търново се класира на 5-то място с резултат 32,17 секунди, като подобри времето си от миналогодишното си представяне с повече от секунда.

Надпреварата приключи на 02.10.2020 г. с последната дисциплина „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“, където отново щафетата на РДПБЗН В. Търново се представи достойно и се класира на 10 място с време 71,08 сек.

След оспорвана надпревара победител в крайното комплексно класиране е отборът на РДПБЗН Стара Загора, следван от отборите на РДПБЗН-Бургас и РДПБЗН-Плевен. В комплексното класиране отборът на РДПБЗН Велико Търново се нареди на 7-мо място, като за първи път в историята си, намира място в призовата десетка.

За честна спортна игра с почетна грамота беше удостоен състезателя от отбора на РДПБЗН В. Търново младши инспектор Борислав Борисов.

Директорът на РДПБЗН В. Търново комисар Красимир Кръстев благодари на ръководителя на отбора гл. инспектор Станко Лазов за положените усилия по организацията и обезпечаването на тренировъчния процес. Поздрави отбора за постигнатите високи резултати, като изтъкна, че въпреки силната конкуренция и факта, че времето за тренировки и подготовка беше крайно недостатъчно, проявеното желание за победа и усилия в тренировките са довели до желания резултат, за което лично благодари на всички състезатели!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов