Дряново събира елита на автомобилния спорт в България на 30 август

Спорт

27-08-2020, 14:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През 2020 г. за четвърти път Дряново ще бъде домакин на кръг от националния шампионат по автомобилизъм. На 29 и 30 август в града на майстор Колю Фичето ще се проведе атрактивната дисциплина рали-спринт. Очаква се около 30 екипажа да преминат трите състезателни етапа.

Състезанието беше планирано за месец май, но поради епидемична обстановка се наложи неговото отлагане. Благодарение на добрата организация от страна на Община Дряново, Автомобилна федерация на България и Автомобилен спортен клуб NT Racing – Дряново, надпреварата все пак ще се проведе.

Официалното откриване на Рали-спринт „Дряново“ 2020 ще бъде на 29 август от 18:30 ч. Всички участници и официалните лица ще бъдат приветствани от домакините на паркинга пред Спортен комплекс „Локомотив“. След това състезателите ще се отпавят към сервизния парк пред Спортната зала.

Първият автомобил ще тръгне по трасето в 9:49 ч. на 30 август. Стартът на първия етап ще бъде на изхода на град Дряново в посока село Царева ливада. Поради това в часовете от 09:00 до 14:00 ще бъде спряно движението на МПС по следния маршрут: гр. Дряново /ул. “Димитър Крусев” №13-15/ – с. Гърня – с. Муця – с. Малки Българени – с. Игнатовци – с. Искра – с. Царева ливада.

Класиралите се на призовите места ще бъдат наградени в 14:30 ч.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)