5-те принципа на ръчната диета

Велико Търново Лайф

25-08-2020, 13:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Когато всичко е с мярка, не страда нито здравето, нито талията. Това припомнят от научно-популярното списание Guard Your Health като цитират и редица изследвания, които доказват,  че напоследък преяждането се превръща в "масов спорт". А в същото време, за да влезете във форма, не е нужно да се подлагате на тежки диети и да се тормозите постоянно само с варени броколи. Достатъчно е просто да въведете ред в хранителния си режим и да започнете да дозирате правилно количествата с помощта на 5 принципа, базирани на лесен ориентир - вашата собствена ръка.

5-те принципа на ръчната диета

1. Свийте двете си ръце в юмруци и ги допрете един до друг - това е количеството зеленчуци, които ви се полагат за деня.

2. Предната част на юмрука със свити пръсти е вашата дневна норма бавни въглехидрати(ориз, варива, макаронени изделия, хляб).

3. Очертанието на дланта без пръстите е парчето месо, което можете да си позволите на ден.

4. Свитият юмрук в целия си обем се равнява на количеството плодове, което трябва да изяждате всеки ден, за да сте здрави.

5. Горната фаланга на показалеца е количеството животински мазнини, които можете да приемате на ден без вреда за фигурата.

Запомнете как изглежда вашата дневна порция храна, измерена по този начин и я разделете на три части - сутрин, обед и вечер. Това е, нищо сложно, нали?!

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен