Напредва реконструкцията на НЧ „Братство-1886“ в Павликени

Велико Търново Лайф

09-08-2020, 10:00

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Напредва големият ремонт в сградата на НЧ „Братство-1886“ в град Павликени, който културните дейци очакваха от години. Мащабното строителство е възможно благодарение на усилията на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов, който убеди Министерски съвет в нуждата спешно да започне реконструкция в сградата. С постановление на МС бяха отпуснати 1 499 928,00 лв.

Освен реконструкция са предвидени още и саниране и газификация сградата. Изпълнител на строително-монтажните работи е „ЕКО ТРАДЕКС ГРУП“ АД, гр. Хасково, съгласно договор с възложителя Община Павликени.

Планирана е още подмяна на стара дървена дограма с нова PVC със стъклопакет. Топлоизолация на външни стени и покрив също ще бъде извършена. Запазват се двете барелефни пана на фасадата. Започнат е вече ремонтът на покрива, където ще бъде монтирана ТПО мембрана и поставени нови ламаринени обшивки.

Вътрешните ремонти включват основен ремонт на голямата зала и сцената, където ще бъдат поставени нови подови настилки, боядисани стени и тавани, ново оборудване, нови зрителски столове, озвучаване, театрално осветление. Основно ще се обновят помещенията на библиотеките, репетиционните зали и кабинети.

Най-големият настоящ проблем с липсата на отопление на читалището ще бъде разрешен с изпълнение на нова отоплителна система и нов газов котел.

Ремонтните дейности по проекта и въвеждането на обекта в експлоатация следва да приключат до края на годината.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)