Утре откриват ловния сезон

Велико Търново Лайф

07-08-2020, 12:18

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изпълнителната агенция по горите информира, че ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина се открива утре, 8 август.

От Агенцията заявяват, че строго ще се следи за спазването на установените норми за ограничаване разпространението на африканска чума по свинете по време на ловните излети, включително спазването на мерките по биосигурност и оповестяване за открити трупове на умрели диви свине.

Ще се следи и за използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици.

Дни преди старта на сезона, ръководството на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново организира традиционното дружествено състезание по ловна стрелба. На стрелбището в м. „Картала” край града се появиха рекорден брой състезатели – 54, а за първи път в надпреварата се включиха и четири дами.

Класиралите се на първо място дружини – в Ново село, Войнежа и Балван, получиха купи и грамоти. Първите две места при мъжете заеха членовете на новоселската дружина Мерт Чолаков и Тихомир Ангелов. Милко Илиев от Войнежа се класира трети.

Най-добре от дамите се представи Йордана Папазова от дружината в Емен, следвана от Цветана Кошутанска от Присово. Грета Ганева от Арбанаси и Милена Русанова заеха третото място.

Традиционно имаше награди и за най-млад състезател-  21-годишния Явор Димитров от дружината във Водолей. А Мирослав Пашов от Беляковец спечели приза за ловец, щадящ дивеча, защото уцели най-малко панички.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов