БАЗ и СЗБ: Българите можем да работим и да защитим държавата и интересите си

Животът

27-07-2020, 19:37

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България вярваме, че новите мерки, обявени от  правителството ще бъдат в реална подкрепа за бранша и икономиката ни.

Колегите ни, които работят в сферата на развлекателния бранш и нощните заведения, до момента не получаваха никаква помощ, но сега могат да разчитат на реална подкрепа с намаляването на ДДС за бирата и слабоалкохолните напитки.

Това е отношение, което ние адмирираме и което ясно и целенасочено ни подкрепя. Но никой не е напълно доволен от всичко, което системата му предлага.

Ние, като работодатели и хора, които плащат данъци в България обаче смятаме, че условията, които получаваме за развитие на бизнеса си, не ни ограничават и не ни поставят в по-слаба позиция от конкурентите ни в другите държави.

Намираме се във важен за цялата световна икономика момент. Българските бизнесмени също изпитват трудности… Но именно сега е времето, в което заедно да покажем, че българският бизнес може да се справи с предизвикателствата и заедно със своите служители, да докаже, че е конкурентноспособен, на всякакви външни внушения!

Българите можем! Българите можем да защитим държавата си, бизнеса си, нашия туризъм и интересите на тези, които работят за развитието на вътрешния ни икономически продукт! Част от този продукт сме и ние – работодателите и служителите в развлекателния сектор.

Ние сме част от реалната пазарна икономика, контактуваме и се грижим за хората си и техните семейства. Ние не винаги готвим с пъдпъдъчи яйца и не смятаме, че тяхното разхищение е полезно за нашите съграждани, които изпитват недоимък в ежедневието си.

Ние искаме да работим, да храним семействата си и да развиваме държавата си! И призоваваме всички, които искат същото, да запретнат ръкави и да се трудим заедно за доброто на България! Моментът е труден, но от нас зависи да се справим с него и да докажем, че всичко зависи от нас…

Недоволство може да има, но е в нашите ръце да се преборим с проблемите и да защитаваме правата си… Работейки в името на бизнеса и собствените си успехи…

 

Председател СЗБ                                                        Председател на БАЗ,

Емил Коларов                                                              Ричард Алибегов

(0887 23 50 64)                                                             (0878 80 06 11)

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов