Инициативата „Природата в моите очи“ събра разнообразни творби на повече от 100 ученици

Мисия

18-06-2020, 11:15

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатор е РИОСВ-Велико Търново

В инициативата „Природата в моите очи“ на РИОСВ – Велико Търново, посветена на биологичното разнообразие и природата, взеха участие 109 ученици от 14 училища от област Велико Търново и едно училище от гр. Исперих. Младите творци представиха стихове и разкази, рисунки, апликации, макети, колажи и лога, електронни постери, творби със семена, както и други предмети на приложното изкуство. Голяма част от творбите са изработени като проекти по време на дистанционното обучение.

Най-много участници (19), представили и най-много творби (43), са учениците от ОУ „Иван Вазов“, гр. Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова. Следват училищата от Велико Търново СУ „Емилиян Станев“ (16 ученици), ПГСАГ „Ангел Попов“ и ОУ „Бачо Киро“ (по 12), ОУ „Димитър Благоев“ и СУ „Цветан Радославов“ от Свищов (съответно с 11 и 10 ученици).

С творбите е подредена изложба в информационния център на инспекцията, която учениците могат да разгледат след 01.07.2020 г., когато дойдат да получат своите грамоти и награди за участие.

Цветни апликации са представили учениците Анелия Петкова, Белослава Борисова, Натали Стефанова, София Шабаркова от ОУ „Д. Благоев“, Алекс Пантелеев и Владислав Маринов от СУ „Цв. Радославов“, Свищов.

От рисунките се отличават птиците и пейзажа на Михаела Фенерева от ПМГ „Васил Друмев“, природните картини на учениците по ПГСАГ „Ангел Попов“ Елица Иванова, Васил Кюркчиев, Елица Тонкова, Мартина Караджова, Анджелина Коева, Славена Стефанова, на Евгения Вълева от ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“.

Интересни рисунки са изпратили Иван Димитров, Стефан Кръстев, Димитър Димитров и Елина Тодорова от СУ „Цв. Радославов“, Мартин Стефанов, Християн Бояджиев, Рени Узунова, Диана Маринчева, Христиан Москов от ОУ „И. Вазов“, Горна Оряховица.

Сред най-интересните приложни творби са „Пчела“ на Радослава Радкова от СУ „Ем.Станев“, изработена по технологията стринг арт, „Райска огнена птица“ на Ани Еросалимова от ПГСАГ „А. Попов“ с мъниста и пайети, макетите „Еколандия“ на Ева Минчева, „Зелена архитектура“ на Никол Христова и „Екоучилище“ на Стефан Петров от ПМГ „В. Друмев“ и „Природа“ на Михаела Миткова от СУ „Ем. Станев“, „Пред буря“ с техника енкаустика (цветен восък и ютия) на Стиляна Маринова от СУ „Цанко Церковски“, Полски Тръмбеш, „Клетка за птички“ – декоративно-приложно изкуство на Елизабет Еминова от ПГСАГ „А. Попов“.

Творби със семена на ученици от ОУ „Бачо Киро“ и на Цветелина Николова от ОУ „П. Евтимий“, колажи и лога на възпитаниците на СУ „Ем. Станев“ и електронни постери на ученици от ОУ „Отец Паисий“ с. Писарево, общ. Горна Оряховица също са експонирани на изложбата в РИОСВ.

Отличените три разказа „Природата в моите очи“ на Памела Димитрова от СУ „Георги Измирлиев“, гр. Горна Оряховица, „Природата в моите очи – красота и величие“ на Ива Георгиева от ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Велико Търново и „Тъмпи на Земята“ на Виктория Обрешкова от СУ „Вела Благоева“, гр. Велико Търново и стихотворението „Природата в моите очи“ на Деница Георгиева от ПМГ „Васил Друмев“, гр. Велико Търново се излъчват по Общинско радио – Велико Търново до 19 юни след 13,00 ч.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов