163 лица и семейства от община Свищов се възползват от услугата „Патронажна грижа”

Мисия

25-05-2020, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя ще продължи до края на годината

163 лица и семейства се възползват от услугата „Патронажна грижа” по Компонент 3 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в Свищов. Услугата стартира на 15.04.2020 г. и в нея са включени: възрасти хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване; хора с увреждания и техните семейства; хора, които са поставени под карантина и техните семейства; самотни родители с деца до 12 години, които са в невъзможност да оставят децата си сами; други, свързани с последствията от разпространението на COVID-19.

Назначени са работници, изпълняващи доставки по домовете, с основни задължения за: доставка на  храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, лекарства/ закупени със средства на потребителите/; заплащане на битови сметки /със средства на потребителите/; заявяване и получаване на неотложни административни услуги /със средства на потребителите.

Потребителите на услугата са: от град Свищов – 69, от селата : Царевец - 18, Вардим и Козловец по 8, Драгомирово и Хаджидимитрово по 7, Алеково, Александрово, Българско сливово, Овча могила, Ореш и Червена по 6 и   Деляновци и Морава по 5.

Чрез изпълнение на дейностите по проекта се подкрепиха мерките по време на въведеното извънредно положение и съпътсващия го наложителен период на социална изолация. Община Свищов  осигури  мрежа от услуги в домашна среда с цел ограничаване контактите между хората  и  подкрепи лицата,  застрашени в най-голяма степен от COVID-19.

Целта е опазване здравето и живота на възрастните хора. Проектът ще се изпълнява до 31.12.2020 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов