Първият рок концерт в България след извънредното положение се проведе в Павликени

Велико Търново Лайф

24-05-2020, 14:38

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На сцената на Летния театър излязоха Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

Първият рок концерт след извънредното положение в България се проведе в Павликени. На сцената на Летния театър в античния и вечен град излязоха Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

Концертът беше подарък от Община Павликени за жителите по повод 24 май – Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. По време на него бяха връчени наградите за изявени дейци на просветното и културното дело.

Музикантите не скриха радостта си, че след близо два месеца прекъсване отново са пред своята публика. „По-полека“, „Холивуд“, „Фойерверк“, „Бряг с цвят най-зелен“, както и един специален кавър на „Къде остана детството“ зарадваха присъстващите. Гостите дори се пошегуваха, че Павликени е единственият град, чието име се римува с името на групата им „Обичайните заподозрени“.

Павликени стана и един от първите градове извън София, в които Стефан Вълдобрев представи своята книга „Книга за песните“.  А най-верните последователи на артиста в Павликени бяха сред първите, получили я с автограф.

По време на концерта бяха взети необходимите предпазни мерки във връзка с извънредната ситуация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов