В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ откриха стена на дарителите

Мисия

22-05-2020, 13:14

Снимка:

МОБАЛ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Идеята е взаимствана по примера на болиница "Хадаса" в Йерусалим

В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново откриха стена на дарителите. Тя е своеобразен начин на медиците да изразят благодарността си към всички, които отделят нещо от себе си, за да помогнат, да покажат съпричастност и лично отношение към развитието на областната болница. Идеята е взаимствана по примера на болиница "Хадаса" в Йерусалим, където има стена, посветена на хората, помогнали за изграждането й. Първите 23 табелки, които са поставени на стената на дарителите във великотърновската болница са на хора, институции и фирми, които дариха средства и апаратура за нуждите на болницата в борбата с COVID - 19.

Идеята обаче е оттук нататък това да се превърне в традиция, която да се развива във времето. От началото на пандемията в закупуване на апаратура и лични предпазни средства са инвестирани 188 210 лв.

Помощта на всички, които даряват, е повече от необходима в момента, тъй като лечебните заведения са изправени пред непознато предизвикателство, а в борбата с него е необходим сериозен ресурс.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)