Бременна жена с мъртъв плод пострада при опит да избяга от родилното

Животът

10-05-2020, 17:15

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жената паднала от четвъртия етаж на отделението в Горна Оряховица

Бременна жена с мъртъв плод пострада при опит да избяга от родилното. 

На 8 май около 13,30 часа в АГО в МБАЛ- Горна Оряховица е приета бременна жена в петия месец. След преглед е установено, че плодът е мъртъв, след което младата жена е хоспитализирана в Родилно отделение за предизвикване на изхвърляне на мъртвото бебе и за медицинско наблюдение. Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции и освобождаване от мъртвия плод, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната - хематокрит НСТ, хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма.

Днес преди обяд отново е включена система за вливане на окситоцин за предизвикване на освобождаване на бременната от мъртвия плод. По обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение, обаче сигнализирали за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ и бременната жена в тежко състояние била откарана в ОАРИЛ на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Тя е с тежки коремна, гръдна и гръбначна травми. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15,40 часа.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала, чрез навързване на чаршафи, да излезе през прозореца извън отделението, като опитът й завършил трагично. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място.

От Районна прокуратура в Горна Оряховица съобщиха, че се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)