Популярен телевизионен глас рецитира рими на търновска журналистка

Велико Търново Лайф

18-04-2020, 15:53

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Венцеслава Велчева, възпитаник на ВТУ, е гласът зад кадър в множество видеореклами

Звънък и топъл женски глас, който телевизионните зрители ежедневно чуват в някои от най-популярните реклами на известни марки, напоследък звучи в стихове. Венцеслава Велчева, която е възпитаник на ВТУ, а преди години бе водещ в обичаното някогашно Радио „Велико Търново“, е гласът зад кадър във видеорекламите на шоколадови десерти, перилни препарати, козметични компании, световна верига за бързо хранене и др.

В условията на извънредно положение и налагаща се самоизолация, Венци Велчева използва домашното си звукозаписно студио не за комерсиални цели, а за да записва стихове.

Тя е избрала да вдъхва оптимизъм и бодрост на аудиторията си с текстове, чийто автор е друг член от екипа на някогашното великотърновско радио – журналистът Габриела Игнатова. Именно нейната дебютна стихосбирка „Амулет – оБодрителни думи за сутрин, оДобрителни думи за вечер“ е вдъхновила Венцеслава Велчева.

„В „Амулет“ Габи Игнатова вдига енергията с думи, реших да споделя това усещане с повече хора“,  обяснява Венци Велчева, а мекият й и искрящ глас придава живот и плътност на позитивните текстове.

Освен в рекламни спотове, а вече и в стихове, гласът на Венцеслава Велчева звучи и в много от уроците по български език на платформата Уча.се. А дните на изолация, тя използва и за да развива своя талант на художник. „Творя за обуздаване на демоните“, шегува се Венцеслава, която също е и преводач и учител по английски език.

Насладете се и Вие на оБодрителните и оДобрителни рими на Габи Игнатова:

https://www.facebook.com/VenVoiceover/



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)