Хората над 60 години ще пазаруват в магазини и аптеки от 8,30 ч. до 10,30 ч.

Животът

20-03-2020, 16:54

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Добра новина – изписват първата излекувана от коронавирус у нас

129 проби за коронавирус са направени днес в страната, от тях 17 са положителни. 4 от положителните проби, направени във Варна, са на контактни лица в Добрич. В добро състояние са. Другите положителни проби са от София.

В болниците най-тежко към критично е състоянието на болния от Пирогов. Пациентът беглец от там също е с положителна проба. Добрата новина е, че една болна на стационарно лечение вече е дала две положителни проби и утре ще бъде изписана. При двама от пациентите, които са в добро състояние, пробите все още са положителни.

35 000 пълни дози на хапчета на хининова основа има в момента у нас, съобщи ген. Мутафчийски. От една седмица се водят разговори с фирми – дистрибутори за намирането на хининов препарат, препоръчан от китайските лекари. Той се произвежда само във Франция и то в 1 милион дози.

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, във връзка с усложняващата се обстановка, считано от 00,00 часа на 21 март, се  преустановяват посещенията на паркове, детски площадки и градини. Ще има КПП на входовете и изходите на областните градове. Ще се пропускат лица с доказана необходимост от пътуване – медицински проблеми, работа и др. Работещите в друго населено място трябва да представят на контролните органи служебна бележка от работодател.

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават магазини за хранителни стоки и аптеки от 8,30 ч. до 10,30 ч. Така в този период възрастните потребители над тази възраст могат спокойно да си напазаруват. „Ако резултатът и след тези мерки е негативен, ще затегнем режима още повече.“ – подчерта Кирил Ананиев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов