ОДМВР - Благоевград призовава да се спазват предприетите мерки

Поставените под карантина не трябва да напускат домовете си

ОДМВР- Благоевград отправя апел към жителите на областта за спокойствие и спазване на мерките по време на въведеното извънредно положение. Призоваваме възрастните хора да не се струпват повече от двама на едно място пред обществени сгради, пред и в търговски обекти, а също и на улицата. Не посещавайте местата за отдих и не се събирайте на пейките в градските паркове, детските и спортните площадки.

Напомняме, че поставените под карантина не трябва да напускат домовете си и да нарушават карантината. Те трябва да бъдат на адреса си, тъй като ще бъдат проверявани от полицейските служители по всяко време на денонощието. Нарушителите на карантина извършват престъпления по чл. 355 ал. 1 и ал. 2 от НК. След влезли в сила законодателни промени от 14.03.2020 г., наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространението или появяването на заразителна болест по хората, извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи е до 5 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева.

Нека бъдем дисциплинирани и загрижени за здравето на нашите близки, роднини, приятели и съграждани. Запазете спокойствие и останете по домовете си! Полицията ще се погрижи за недопускане на нарушения на обществения ред. Полицейските служители продължават да оказват съдействие на всички институции и граждани по време на въведеното извънредно положение. При нужда – звънете на телефон 112.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов