Радослав Иванов спечели за пети път състезанието по търкаляне на бурета в Сухиндол

Велико Търново Лайф

13-02-2020, 16:52

Снимка:

община Сухиндол

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

41-годишната лаборантка Веселка Живкова премери сили с мъжете

Радослав Иванов спечели Състезанието по търкаляне на бурета за пета поредна година. Той се оказа най-ловък с 225 литровото буре. На второ място се класира Стефан Димитров, а третото място заслужи Георги Николов.

Победителят получи сервиз с чаши, пет литра вино и специална бутилка гъмза. Първият му подгласник заслужи традиционната баница, суджук и бутилка вино, а третият призьор се поздрави с бутилка гъмза. Конкуренцията обаче беше сериозна. В надпреварата се включиха десет смелчаци, които не се притесниха от 50-килограмовите бурета.

Сред участниците и тази година имаше дама. Тя получи първото място в категорията за жени. 41-годишната Веселка Живкова се включва в надпреварата за втори път. Тя работи като лаборантка в „Ловико Сухиндол“. Преди 4 години претърпява инцидент и чупи крака си. Лекарите й слагат шина и пирон, които обаче не й попречиха днес да даде едно от най-добрите времена.

Наградите бяха връчени от кмета, а участниците се снимаха с него за спомен. Инж. Пламен Чернев обяви, че по идея на журито ще направи предложение до местния парламент единствената участничка в надпреварата да бъде освободена от данък „Сгради“ и такса „Смет“ за къщата й през настоящата година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов