Благорадствено писмо от цар Симеон II получиха „Търново рънс“

Мисия

07-01-2020, 08:00

Снимка:

Търново Рънс

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Царят също иска да помогне за ремонта на болницата в Трявна

Благодарствено писмо от цар Симеон II получи великотърновската организация „Търново рънс”. Преди повече от месец 60 души от старата столица и Трявна ремонтираха спешно с доброволен труд болница „Царица Йоанна“ в балканското градче, построена със зестрата на Царица Йоанна – майката на царя.

„Инициативата Ви да помогнете за спасяването от разруха на единствената у нас детска болница за белодробни заболявания, която бе построена благодарение на моята майка, е повече от похвална и трябва да бъде пример за добро! Радва ме, когато виждам подобни инициативи от млади хора, които не търсят облаги! Предайте моля на всеки един от участниците моята благодарност. Също така, бих се радвал да мога да помогна на тази инициатива. Оставам на Вас да прецените как и да ме информирате”, пише в благодарственото си писмо Цар Симеон II към доброволците.

„След акцията в Трявна, 7 или 8 фирми писаха да помогнат с различни неща. Някои търновски, други от цяла България. Част от помощите вече дойдоха, други ще се задвижат напролет. Със сигурност и ние ще активизираме още повече хора през пролетта. Остава обаче най-важното, тук трябва масова институционална подкрепа. Нашите действия са капка в морето. Болницата е огромен комплекс и съвкупно с прелестната местност дава много възможности било то за медицински туризъм, детски оздравителни лагери и т.н. Но има още безкрайно много работа, но тя не може да бъде свършена от доброволци. А това, че новините са стигнали до Цар Симеон II е чудесно. На пролет ще се свържем с него и ще помислим как и той да се включи към действията ни“ - посочи за Общинското радио Калин Василев, основател на „Търново рънс“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов