Каква ще бъде 2020-та година според славянския календар?

Животът

01-01-2020, 12:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя ще премине под знака на Паяка

2020 година ще премине под знака на Паяка според славянския календар. Славянският календар е календарна система развита и използвана от древните славяни до момента на тяхната християнизация.

Той е слънчев календар и е тясно обвързан с езическата славянска религия, с нейните обряди, гадания, празници и церемонии. Месеците в календара имат оригинални славянски наименования, свързани с особености на климата или на човешките дейности през съответния месец. И днес някои славянски народи употребяват славянските имена на месеците.

Последната година на Паяка беше през 2004 г., а следващата ще е чак през 2036 г. Новата година ще има свои собствени характеристики, които е важно да се знаят предварително, за да се преодолеят по-лесно всички препятствия по пътя. 

Какво да очакваме през 2020-та според славянския календар?

Това ще бъде емоционално време, през което е хубаво да действаме и да не бъдем статични. Не стойте на едно място, не очаквайте чудо, защото то няма да дойде, без да работите за сбъдването на мечтите си. Основното мото за годината е: „Трябват не думи, а дела"

Всичко, което искате да постигнете, няма да се получи без усилия от ваша страна. Ще трябва да положите усилия, да станете по-активни, динамични, понякога дори да поемате рискове и да жертвате нещо. Трябва да имате повече доверие на себе си и на собствените си възможности.

Препоръчително е да опрощвате грешките на близките си и да не бъдете злопаметни.

Ще имате и повече време за пътувания и грижа към себе си.

 

Финанси и работа - Във финансово отношение годината обещава да бъде доста благоприятна. Очаква се много от нас да получат повишение, да успеят в намирането на нова работа или нов източник на доходи. Годината е благорпиятна за големи покупки. Но запомнете - алчността ще се отрази негативно на късмета и финасите ви. Помогнете на роднини и приятели, които имат нужда и не очаквайте нищо в замяна. В годината на Паяка доброто не се забравя.

Ако срещнете трудности по пътя, това не трябва да ви плаши. Колкото повече проблеми има, толкова повече това трябва да ви мотивира. Най-успешните хора в годината на Паяка ще бъдат представители на професии, които са свързани с постоянно пътуване, с физическа активност, като спортисти или шофьори.

Любов и взаимоотношения - Освен да работите, трябва да можете и да почивате, затова се опитайте да планирате ваканцията си възможно най-рано. През 2020 г. трябва да си създадете много прекрасни спомени с близките хора!

Годината на Паяка е идеална за започване на връзки, за нови познанства и ярки емоции. Също така по това време можете да планирате сватба, да се запознаете с родителите на половинката, да започнете съвместен живот, да встъпите в брак.

През 2020 г. ще разберете кой е ваш истински приятел и на кой можете да разчитате наистина. Хората ще са склонни да покажат истинското си лице, което ще бъде плюс за вашия живот.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов