Кметът на Габрово Таня Христова получи реплика на „Златната топка” от Христо Стоичков

Велико Търново Лайф

18-12-2019, 15:05

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повече от четири часа Камата раздава автографи и се снима с феновете

Христо Стоичков подари на кмета на Габрово Таня Христова реплика на Златната топка. Футболистът беше в града, за да представи биографичната си книга. Пред пълната зала „Орловец“ той връчи статуетката с думите: ”Не давам Златната топка на всеки, но на Вас я давам с удоволствие, за да продължавате да правите това, което правите за Габрово и спорта тук”. Реплика на най-голямото индивидуално отличие във футбола получи и директорът на „Общински спортни имоти“ в Габрово Росица Бакърджиева.

Повече от четири часа Камата раздава автографи и се снима с феновете в Спортна зала „Орловец“. Той остана в залата докато и последният човек от дългата опашка не си взе автограф и се снима с него. Екипът му сподели, че габровската публика е една от най-дисциплинираните, които е виждала, но пък и чакането беше по-приятно в компанията на Шкумбата и журналиста Иво Райчев, които коментираха случващото се, пяха, разказваха вицове и се шегуваха с феновете.

Специално внимание футболистът обърна на най-добрите деца-спортисти на Габрово. Той награди малките държавни шампиони и медалисти от национални, балкански, европейски и световни първенства. Камата отдели време също и за малките футболни надежди на Габрово, които го чакаха с нетърпение за автографи върху книги, албуми, тениски и снимки.

Христо Стоичков дари и своя фланелка от легендарния мач срещу Германия на Световното първенство в САЩ'94, която ще бъде продадена на благотворителен търг в полза на подкрепящата детския спорт фондация “Играй с Развитие”.

Стоичков избра да бъде в Габрово точно 25 години след получаването на Златната топка, а събитието в зала „Орловец“ беше част от събитията, посветени на 100-годишнината от първия футболен мач, игран в Габрово.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)