Студио „Румина” с наградата за комплексно представяне в националния фестивал на Военните клубове „Есен по ноти”

Велико Търново Лайф

26-11-2019, 09:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 150 изпълнители от 10 военни клуба от страната си дадоха среща в Града на 100-те войводи

За 4-ти пореден път гр. Сливен бе домакин на Националния фестивал на музикалните и танцови формации към военните клубове в България „Есен по ноти”. Над 150 изпълнители от 10 военни клуба от страната си дадоха среща в Града на 100-те войводи. За поп и рок-формациите по регламент задължителна бе 30-минутна програма, оформена като мюзикъл, вокално-инструментално или индивидуално изпълнение. Наградите - в три категории: за комплексно представяне, музикално-сценичен жанр и вокално-инструментална група.

Студио „Румина” при Военен клуб В. Търново получи приза за комплексно представяне със своята „Музикална разходка по света”. Десетте песни бяха изпълнени на 5 езика и получиха аплодисментите на възторжената публика.

„Нашата „Музикална разходка” започна от В.Търново с една от най-красивите български песни на „Тангра” за „хазяйката с каничка кафе” от ул. „Мармарлийска”.  Така публиката научи, че текстът на песента „Богатство” е създаден от поета Ал. Петров в нашия град. Преминахме Моста на дружбата с песен на румънски език, подарена на нашето студио от композитора проф. Думитру Лупу. Песен на Елене Фишер „отведе” всички в лунапарк в Германия. С хит на Риана „прелетяхме” до о-в Барбадос – нейното родно място, а до щата Джорджия ни заведе една от вечните песни на Рей Чарлс. На крилете на песента музикалната ни разходка достигна и необятната Русия. На финала завършихме с любима наша песен  – „Обич над Янтра”, с която поканихме всички на 18-то издание на Международния конкурс „Сребърна Янтра”`2020. Благодаря на нашите млади таланти за отговорното отношение, отличното представяне и достойна защита името на Военен клуб В. Търново” – сподели Румяна Начева – създател и ръководител на ДЕС „Румина”, след завръщането си от Сливен.

Като формация на Военния клуб, студио „Румина” ще вземе участие и в празничния концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България на 28 ноември (четвъртък) от 18.00 ч. в МДТ „К. Кисимов” – заключителен етап на националната кампания „Бъди войник”. На 29 ноември „руминци” заминават за Букурещ, където са поканени за участие в 19-я Международен конкурс “Flori de gheata” („Ледени цветя”) в две категории – вокални групи и индивидуални изпълнители на песни с коледна и зимна тематика.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов