Гонка, стрелба и екшън при спецоперация срещу дрогата в Плевен

41-годишен е задържан от полицейски служители

На 28 октомври в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия "Наркотици" на територията, обслужвана от Второ РУ.

Около 17.30 часа криминалисти установяват 41-годишен от село Дисевица, в района на областния град на паркинга на улица "Константин Величков" в управлявания от него "Фолксваген Голф 3". 41-годишният осуетява полицейската проверка и потегля с лекия автомобил като блъска паркиран „Форд Конект" и се оттегля в посока улица "Неофит Рилски". За неутрализиране на извършителя са използвани помощни средства - стоп патрони.  На кръстовището, образувано от улица "Неофит Рилски" и улица "Константин Величков", нарушителят се удря с правилно движещ се лек автомобил "Шевролет Авео". След второто пътно-транспортно произшествие излиза от лекия си автомобил, като изхвърля прозрачен полиетиленов плик с размери около 17 х 10 см, съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 130 грама. Задържан е от полицейски служители. Извършен е оглед на местопроизшествието.

При извършено последващо претърсване в жилището му в село Дисевица са намерени електронна везна и прозрачен полиетиленов плик с размери 7 х 3 см, съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 10 грама. По данни на 41-годишния веществата са марихуана. На иззетите наркотици са назначени експертизи.

Притежателят им е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 а, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов