Панов: Велико Търново ще има две нови детски градини догодина

Мисия

10-10-2019, 17:16

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Родителите на 60 деца са се върнали от чужбина

Велико Търново ще има две нови детски градини още през 2020 година. Това заяви кандидатът за кмет за трети мандат Даниел Панов пред великотърновци, работещи в компаниите „Тремол“ ООД и „Петров Текстил“ ООД. Основата вече е поставена – двете учебни институции за най-малките са проектирани във втория мандат на Панов, финансиране е осигурено от правителството.

Даниел Панов подчерта, че и двете фирми са пример за работещата връзка между образованието, местната власт и бизнеса.

„Все повече млади и висококвалифицирани кадри се реализират професионално в нашия град и го избират за създаване на семейства. Само през новата учебна година имаме над 60 деца, чиито родители са се завърнали от чужбина и над 70 ученици, семействата на които са се преместили във Велико Търново от други градове“, коментира Даниел Панов.

Преди месец в кв. „Зона Б“ започна строителството на първата от 40 години насам нова детска градина във Велико Търново. Тя ще е готова до началото на следващата учебна година. В същия период ще бъде изграден и новият корпус към Детска градина „Здравец“, чийто проект е преработен и също е обезпечен финансово.

По време на срещите великотърновци благодариха на Даниел Панов и екипа му за големите инвестиции в сферата на образованието. Те подчертаха, че и детските градини, и училищата в Старата столица са за пример в цяла България. Хората пожелаха на Панов и кандидатите за общински съветници от силния отбор на ГЕРБ и СДС категоричен успех, за да продължи развитието на Велико Търново със същото високо темпо.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов