1697 първолаци тръгват на училище на 16 септември в област Велико Търново

Мисия

10-09-2019, 14:46

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Все още се търсят 14 учители

В Областна администрация – Велико Търново се проведе заседание на Областния координационен център по Механизма за задържане на деца в училище. Проф. д-р Любомира Попова - областен управител откри заседанието и запозна присъстващите с основната тема – предстоящото откриване на новата учебна година и готовността на училищата в областта да посрещнат децата за първия учебен ден. 
Всички училища, обслужващите звена и детските градини от Област Велико Търново имат готовност за откриване на учебната 2019/2020 година, съобщи Розалия Личева началник на РУО. В училища са осигурени учебници, учебни помагала и задължителната училищна документация. Всички училища, детски градини и обслужващите звена ще бъдат ресурсно обезпечени с учители до началото на учебната година. В част от училищата и детските градини все още има обявени свободни 14 работни места, на които до 16.09.2019 г. ще бъдат назначени учители или възпитатели. Санитарно-хигиенните условия във всички училища и детски градини в областта са добри. Извършени са проверки по график на инспектори от РЗИ – Велико Търново. До началото на отоплителния сезон всички училища и детски градини от областта ще бъдат осигурени с горива.
1697 деца в областта ще тръгнат в първи клас на 16 септември. Повече от 20 деца са се завърнали от чужбина и са обхванати и записани.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов