Горна Оряховица се включва в инициативата „Да изчистим България заедно”

Тя ще се проведе на 14 септември

Горна Оряховица ще се присъедини към инициативата „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе на 14 септември (събота). Кампанията по почистването ще започне в 10.00 ч. В Горна Оряховица за почистване са определени ул. „Славянска“ – Салкъмовата горичка и пътеката за квартал „Гарата“, свързваща ул. „Юрий Гагарин“ с ул. „Иван Александър“. В деня на инициативата, за всички, които желаят да се включат, на посочените места ще се раздават чували и ръкавици.

Община Горна Оряховица призовава гражданите да се включат в почистването на междублоковите пространства и на прилежащите терени към жилищните сгради. Всички, които ще изберат да почистват около жилищните сгради и междублоковите пространства, могат да получат чували и ръкавици на 13 септември в стая 211 в Общината.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Инициативата се подкрепя от Министерството на околната среда и водите, в партньорство и с общините.

Голямото чистене на България на 14 септември ще даде старт на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември. В глобалната инициатива миналата година се включиха 159 държави и 36 млн. души от всички краище на света, обединени от идеята за по-чиста околна среда. През 2018 г. инициативата „Да изчистим България заедно” обедини рекордните 409 073 доброволци около идеята за по-чиста околна среда. Общата почистена площ от доброволците у нас, в рамките на миналогодишната акция е 1 770 000 кв. м.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов