Супергрупата „Фондацията“ – хедлайнер на рок феста „Хоталич”

Велико Търново Лайф

24-08-2019, 08:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Музикантите обещават да изсвирят всички познати на публиката песни

Третият национален рок фест „Хоталич“ – Севлиево‘ 2019 е първото гостуване на „Фондацията“ в Севлиево. На 31 август край стените на крепостта ще зазвучат вечни хитове, а сцената ще превземат легендите Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански.

С видео музикантите се обръщат към почитателите на рока.  „Очаквайте ни на крепостта „Хоталич“ край Севлиево, където ще дойдем и ще ви изсвирим всички познати песни, които очаквате от нас“, обещават те, а настроението ще е гарантирано.

Макар създадена едва през 2013 година, групата вече има две турнета – в Северна Америка и Европа и множество концерти сред континентите. Хиляди хора в Близкия Изток, Австралия, Нова Зеландия и Япония се насладиха на вечните хитове на групата по време на околосветското турне.

След като „Щурците“ официално прекратиха концертната си дейност, легендата Кирил Маричков може да бъде чут само в състава на „Фондацията“. А участието на групата в Севлиево е специално и по още една причина – именно тази година големият Кирил Маричков празнува своя 75-годишен юбилей.

„За мен е удоволствие, че толкова много и големи имена от българския рок ще се качат на сцената край стените на крепостта това лято“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Супергрупата изпълнява любими песни на няколко поколения българи, като легендарните музиканти редуват големите хитове на бандите, от които са  започнала знаменитите им кариери. „Спасение“, „Кукла“, „Страхотен ден“ и „След десет години“ са само малка част от хитовете, които ще зазвучат край стените на крепостта на 31 август. 

Заповядайте на 30 и 31 август край Севлиево, за да се насладите на магията на класическия български рок!

 

Видеото вижте тук.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)