Държавата отпусна средства за ремонт на улици във Ветринци, засегнати от порои

Мисия

13-08-2019, 18:21

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Чака се финансиране на ремонта на вековния храм „Свети Димитър”

Ползотворна среща проведе днес кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов с жители на село Ветринци. Панов съобщи, че проектът за реставрация на вековната църква „Св. Димитър” е преработен и предстои да бъде разгледан от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане още на следващото й заседание. Очаква се отпускане на финансиране за поетапна реконструкция на храма.

Същата комисия е одобрила проекта за рехабилитация на довеждащия до селото път, както и на няколко улици, засегнати от поройни дъждове и градушки пролетта. Съвсем скоро ще бъде почистена от растителност отсечката до махалата Долно Ветринци, ще бъдат монтирани още пейки край обновената детска площадка, както и химически санитарен възел. 

„Водим разговори с образователното министерство за прехвърляне собствеността на сградата на бившето училище на Община Велико Търново, където можем с европейски средства да изградим база за ученически лагери.” – каза още във Ветринци Панов.
На внимание бяха поставени и проблеми с електрозахранването. Инж. Пенчо Минчев от „Енерго Про“ поясни, че за ограничаване на авариите се извършва монтаж на защити на съоръженията, а до 20 септември предстои и просветляване на растителността около тях. 
Кметът на общината поздрави доброволците от селото, учредили обществен комитет за подкрепа на развитието на Ветринци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов