В Лясковец финансират пет проекта от Фонда за подкрепа на местни инициативи

Велико Търново Лайф

03-08-2019, 13:00

Снимка:

община Лясковец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Одобрените проектни предложения са на обща стойност 12 000 лева

Кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова връчи договори за финансиране от създадения в община Лясковец Фонд за подкрепа на местни инициативи, съвместно с Платформа „Агора”. Основната цел на финансовата подкрепа от Фонда е решаването на местни проблеми, подобряване на средата и качеството на живот на общността, както и мобилизиране на гражданска активност и местни ресурси. 

Одобрените проектни предложения са пет на обща стойност 12 000 лева, а срокът за реализация на инициативите е с продължителност 3 месеца. 

Одобрените за финансиране проекти предложения са насочени към стимулиране на местното население в община Лясковец, да участва активно в разрешаването на значими за общността проблеми.  

Целта на първия проект е осигуряване на оборудване за кабинет по готварство в СУ „Максим Райкович”. Така екипът и учениците ще придобият опит в сферата на културата, образованието и кулинарията.

Вторият проект е свързан с оформяне и поставяне на монумент на пространство, където ще могат всички жители и гости на община Лясковец да се запознаят с исторически факти за освободителната война и приноса на лясковчани за възстановяването на българската държава. 

Третият проект касае подобряване на материално – техническата база на НЧ „Напредък – 1870” , създаване на по – добри условия за интелектуално, артистично и личностно развитие на над 150 участници в музикалните и танцовите школи, самодейците в певческите състави и театъра. Ще се създадат по – добри условия за опазване и съхранение на реквизита на съставите. 

Четвъртото намерение е за озеленяване и благоустрояване на междублоково пространство в гр. Лясковец на ул. „Въстаническа” № 1.

С петия проект ще се закупи оборудване, с помощта на което децата от ДГ „Радост” в гр. Лясковец ще получат качествена подготовка и знания за безопасността на движението по пътищата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов