Ева Майдел: В неделя да направим смислен избор с номер 12 в бюлетината

Мисия

22-05-2019, 13:47

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кандидатът на евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС посети великотърновското село Ресен

„Моята цел в тази предизборна кампания беше да стигна до колкото се може повече населени места. Защото вашите искания са важни за мен, защото за нас е важно всеки един български гражданин да усети Европа за себе си”. Това каза, кандидатът на евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС, Ева Майдел пред жители на великотърновското село Ресен. По думите й за последните 10 години е направено много, което сега трябва да се надгражда, за да може бизнесът в България да получава повече, за да има икономически ръст, по-високи заплати и пенсии. „Ние искаме да има повече възможности за младите хора, защото тогава те ще остават тук в населените места, а тези които са заминали ще продължат да се връщат. Няма по-хубаво от това да бъдеш с близките си хора, затова нека на 26 май да направим един много смислен избор, изборът за нашите деца”, допълни Майдел, която е четвърта в листата на ГЕРБ под номер 12 в изборната бюлетина.

Ева Майдел, чийто информационен офис във В. Търново от години подкрепя местни каузи и инициативи, бе посрещната радушно и с аплодисменти и в най-голямото търновско село. „При нас е дошло доброто. То е обаятелно, както е обаятелна позитивната усмивка на Ева Майдел. Нейната добрина изпълва залата. Аз й вярвам. Убедена съм, че й вярвате и вие”, обърна се към хората в пълната зала на читалището кметът на Ресен Йорданка Колева.

 „Най-важното нещо за нашите населени места, не само във Велико Търново, но и в още осемнадесет български общини, е през следващия програмен период да можем да се възползваме от програмата за подпомагане на селските райони, от която бяхме изключени по време на управлението на една друга партия. Във всички останали, с финансиране по програмата, бяха направени пътища, канализации, селата бяха облагородени с евросредства, които обаче не достигнаха до нас, заради невежеството и некадърността на едно правителство”, каза кметът на Велико Търново и председател на НСОРБ Даниел Панов. Той призна, че е водил много битки след 2014 година това да се промени, но програмния период вече е бил определен. „Затова сега искаме от нашите евродепутати, населените места в тези общини да бъдат включени в следващия програмен период”, допълни Панов.

Според Ева Майдел това трябва да бъде основна цел на бъдещите евродепутати. Тя пое ангажимент да работи за това, за да може европейската солидарност действително да стигне до всяко населено място в страната ни. „Именно сега е най-важният момент, в който се изработва стратегията за следващите 7 години. Добрата новина е, че благодарение на доверието, с което се ползва правителството на Борисов в Брюксел, в следващия програмен период България ще получи 4 милиарда повече. Именно тези средства трябва да достигнат и до най-малките села в страната ни”, каза още Ева Майдел.

От своя страна кметът на старата столица Даниел Панов призова всички, въпреки празниците и почивните дни, да гласуват на 26 май, защото тези избори чертаят бъдещето на страната ни в Европейския съюз.

Малко преди срещата Ева Майдел разгледа Информационния център в читалището с експозиция на картини, макети на скулптури и дрехи с национални шевици на местни творци. За доброто настроение на хората, изпълнили залата се погрижи танцов ансамбъл Търновска царица, който участва в станалото вече традиционно Българско хоро в Брюксел, организирано по инициатива на Ева Майдел.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов