500 човека от областта бяха в Арена „Армеец“ за основното предизборно събитие на ГЕРБ

Мисия

19-05-2019, 18:53

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Имаме още много енергия да си довършим мандата“, категоричен бе премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов

500 човека от област Велико Търново присъстваха на основното предизборно събитие на ГЕРБ, провело се в столичната зала Арена „Армеец“. Заедно с Даниел Панов, там бяха кметове и общински съветници, излъчени от ГЕРБ, членове на структурите и симпатизанти от региона, поискали да чуят на живо посланията на кандидатите в листата с номер 12.

„Много усилия влагаме и се справяме добре, неслучайно в Европа ни дават за пример“. Това заяви пред близо 15 000 души в залата премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Поставена е основна цел многократно увеличение на доходите, чуха още присъстващите.

За първи път в историята, България изнася повече за Германия, отколкото внася, каза Бойко Борисов. Наред с увеличаването на износа, той даде пример с нарастването на БВП, намаляването на външния дълг, инвестициите. „Много добри неща правим, но това веднага се приема за даденост“, коментира премиерът.

"Видяха, че духът на ГЕРБ се върна. Партията си взе поуките, вдигна се“, коментира още лидерът на ГЕРБ. Той предупреди симпатизантите на най-голямата партия да бъдат внимателни в последните дни на кампанията, тъй като очаква нова манипулации като лъжата „Костинброд“. Борисов благодари на всички партии, подкрепили листата на ГЕРБ и допълни, че именно те са истинските десни, а останалите са помагачи на БСП.

Бойко Борисов отбеляза, че на предизборния дебат между ГЕРБ и БСП ясно се е проличало колко голяма е разликата между водачите на двете партии. „Едната – злобна, гневна, другата – умна, компетентна информирана“.

„Имаме още много енергия да си довършим мандата“, категоричен бе премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. „Ще видите през следващите месеци още какви заводи ще се направят в България – такива с реална продукция, от каквато държавата има нужда“, каза още той.

„Министър-председателят Борисов вече 10 години гради имиджа на България, на която Европа има доверие. Ние пазим външната ни граница на Съюза както никой друг. На тези избори отново вярвам, че всеки ще даде най-доброто от себе си, за да покажем, че с премиера Бойко Борисов и ГЕРБ България следва непоколебимо европейския си път на развитие. Да, не сме идеални, работим, грешим, но и бързо поправяме грешките си. Грижим се за всяко населено място. Ще покажем, че с труд, реалистични ангажименти и конкретни идеи ще продължим да работим за по-добър жизнен стандарт и развити региони, за Европа, която закриля и два перспективи“, посочи водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел.

За да подкрепи кандидатите в листата с номер 12, на събитието бе и най-вероятният бъдещ председател на ЕК Манфред Вебер. „Първото нещо, за което ще работя - България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство. Следващите страници на Европа ще бъдат инвестиции за подобряване на инфраструктурата на всяка точка, на дигитализацията. Благодаря на Мария Габриел, че води европейската политика към развитие на технологиите и участие на младежите“, посочи водещият кандидат на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер. „Аз имам записана една моя мечта, Европа да стане континент, където никой да не напуска държавата си и да търси препитание другаде. Издигаме лозунга за Европа на равнопоставени свои граждани. Европа на равенството“, отбеляза Вебер. По думите му през последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в ЕП, благодарение на всички, които бяха в делегацията на ГЕРБ. „Благодарение на тези хора България я уважават в ЕП. Бойко Борисов води България уверено в Европа за повече сигурност и благоденствие“, каза Вебер в заключение.

„Само когато сме заедно - можем да постигнем всички успехи. Държавата е в отлично състояние и в основата на всичко това стои правителството начело с премиера Борисов, което успява непрекъснато да генерира допълнителен финансов ресурс, който да разпределя на нуждаещите се сектори или региони. Благодаря на СДС и останалите партии, с които подписахме споразумения за политическо партньорство - за това, че няма да допуснем разпиляване на десните гласове в България на вота. Уверен съм, че европейското развитие на България ще продължи, като за целта е нужно гражданите да гласуват за ГЕРБ с номер 12 в бюлетината на 26 май“, обърна се към хилядите в залата зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

 „Искам Европа да бъде по-дръзка, да се мери във всичко с нашите глобални приятели. Недейте да слушате тези, които ни обясняват, че Европа е стара, и е загубила хъс. Докато Европа има дръзка цел, докато Европа се развива, тя е млада. Имаше времена, не много отдавна, когато в България имаше разруха, когато не се създаваше нищо ново, а изграденото се разграбваше. Сега е време да се гради и надгражда България. Доверието е тази тънка нишка, която свързва гражданина и държавата, ако тя се скъса, не сме държавници, а самозванци. Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера“, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов