С парад на знамената посрещаме Деня на Европа в Търново

Мисия

07-05-2019, 11:45

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Приветствие ще поднесе кметът инж. Даниел Панов

С парад на знамената на страните – членки на Европейския съюз ще започнат на 9 май от 10,10 ч. във Велико Търново честванията, посветени на Деня на Европа. В парада ще участват Духовия оркестър при СУ ”Емилиян Станев”, знаменната група от ПГТ „Д-р Васил Берон”, мажоретки от ДГ „Соня“, както и деца от детските градини на Велико Търново.

От 10,30 ч. пред сградата на община Велико Търново ще се състои празничен ритуал за издигане на знамената на Р България, Европейския съюз и Велико Търново от ученици на ОУ „Бачо Киро”. Стихотворението „Денят на Европа“ ще изпълни Майкъл Йорданов Калбанов от ДГ „Слънчев дом”. От 10,40 ч. приветствия ще отправят кметът на община Велико Търново Даниел Панов, Таня Сейкова и Алекс Божинов- ученици от 12 клас при ПМГ „Васил Друмев“. От 11 ч. в парк „Марно поле”, а при лошо време – в голямата зала на Общината, ще се проведе Европейски детски празник. От 18 ч. ще започне Европейската нощ на литературата, която ще се проведе в клуб „Мелон“, клуб „7“ и на  откритата сцена „Арт лято“ до ХГ „Борис Денев“. От 21 ч. жителите и гостите на града ще могат да видят аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Организатори на честването на Деня на Европа са община Велико Търново и Европейски информационен център „Европа директно”

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов