ВТУ проведе седмо издание на конкурса „Моите първи педагогически опити“

Животът

28-04-2019, 16:32

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В конкурсната програма се включиха 20 студенти

Седмото издание на студентския конкурс „Моите първи педагогически опити“ се проведе във ВТУ. За поредна година форумът се организира от катедра „Предучилищна педагогика“ в рамките на традиционните Дни на студенската научно-изследователска, художествено-творческа, изпълнителска и спортна дейност в Педагогическия факултет.

Тази година в конкурсната програма се включиха 20 студенти от специалностите „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Предучилищна педагогика и чужд език“, „Предучилищна педагогика и логопедия“, „Начална училищна педагогика и чужд език“. Те представиха свои разработки в осемте конкурсни рубрики: учебна компютърна презентация; образователна технология на педагогическа ситуация/урок; модели на игри, играчки, образци и демонстративни материали; учебно порфолио; учебен проект; видео практика; фотография и фотоколаж „Стажант-учители в обектива“; есе, къс разказ, стихотворение.

Участниците убедително презентираха първите си педагогически опити. Професионално компетентно те защитиха своята амбиция да творят и да споделят добрите си практики и получиха заслужено признание от своите състуденти и преподаватели.

По традиция конкурсът приключи емоционално с авторските творби на поетите-педагози, които доказаха таланта си не само в сътворяването им, но и в художественото им представяне. Чрез магията на словото участниците демонстрираха своята отдаденост към избраното професионално поприще и амбицията да се посветят на мисията „Учител“. В края на седмото издание на конкурса „Моите първи педагогически опити“ проф. д-р Радка Гайдова връчи сертификати на участниците и им пожела да бъдат креативни и иновативни, амбициозни и уверени в професионалното си самоутвърждаване.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов