Съдят двама, отвлекли мъж и потрошили с бухалка покъщнина в Севлиевско

Крими

10-04-2019, 13:37

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обвиняемите пребили жертвата си

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу двама за отвличане.

Обвинението срещу В. С. и  А. Б. е за това, че на  на 07.12.2017 г. около 01:30 часа, като извършители, в съучастие, от къща в с. Градница, общ. Севлиево, отвлекли лицето Д. Б., като същото е било приведено чрез хващане за ръцете и издърпване от къщата до лек автомобил „Алфа Ромео“, с който е откарано в крайни части на с. Градница, (на мост в края на селото).

 

На В. С. е повдигнато обвинение и за това, че на 07.12.2017 г. около 01:30 часа, в с. Градница, в къща унищожил противозаконно чужди движими вещи като счупил: огледало, ДВД, преносим компютър „Асус“, монитор „Мицубиши“, дръвче мандарина и стъкло на вратата на камина - всички на обща стойност 379 лв., собственост на Б. Б.

 

Пострадалият Д.Б. живеел при Б.Б. в къща в с. Градница. Двамата пострадали и обвиняемите се познавали. На 6 срещу 7 декември 2017 г. Д. Б. бил сам в къщата на Б.Б., но тъй като имало вероятност Б.Б. да се прибере, оставил входна врата отключена и легнал да спи.

Същата нощ, около 1.00 - 1.30 часа с лек автомобил двамата обвиняеми отишли до дома на Б.Б., тъй като искали да се срещнат с него и да решат възникнали между тях противоречия. Обвиняемите констатирали, че вратата е отключена и влезли в къщата. След като не открили Б.Б. в дома му, решили да отвлекат Д. Б., за да накарат Б. Б. да отиде при тях. Влезли в стаята, където бил Д.Б. и му нанесли удари, а обвиняемият В. С. започнал с бухалка да чупи мебели и уреди в жилището, собственост на Б.Б. Двамата обвиняеми хванали Д.Б. и против волята му го извели от къщата, насила го накарали да се качи в лекия автомобил и го откарали до мост в края на селото. През това време обвиняемите се свързали по телефона с Б. Б., с искане да се срещнат, като в противен случай Д.Б. щял да пострада, като ще го хвърлят от моста и ще запалят къщата му. След като срещата на обвиняемите с Б.Б. не се осъществила, те закарали Д.Б. извън селото, където започнали да го бият. Пострадалият Д.Б. успял да избяга и се скрил в гориста местност. През това време Б.Б. подал сигнал за отвличането на приятеля му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов