Ученици от Гимназията по туризъм са победители в Регионалния кръг от състезанията по професии 2019

Животът

19-03-2019, 08:27

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ивайло Гасеров спечели сребърен медал в категория ,,Най-добър млад готвач"

Гимназията по туризъм  е с трима състезатели класирани  за Националния кръг от състезанието по професии.  Ивайло Гасеров спечели сребърен медал на Регионалното състезание в  категория  ,,Най-добър млад готвач". Деница Топалова се класира на 4-то място в категория ,, Най-добър млад сервитьор", а Янислав Дамянов  взе  4-то място в категория,, Най-добър млад сладкар".

През април  на възпитаниците на гимназията предстои да премерят сили в още две престижни  състезания – Панорамата на професиите в Пловдив и Националното състезание в КК „Златни пясъци”   в области „Туристическа анимация”, „Хотелиерство” и  „Екскурзоводство”.

От 14 до 16 март Велико Търново бе домакин на  Регионалния кръг на Националното  състезание по професии  за Северна България.  Надпреварата,  организирана от  Министерството на образованието, тази година  събра  40 ученици от 14 различни  училища - професионални гимназии и профилираните паралелки на средните училища от цяла Северна България. В конкурентна среда учениците трябваше да покажат своите знания и умения и да бъдат оценявани от жури от професионалисти в бранша.

В  категория   „Най-добър млад готвач" журито бе в състав: председател Ивайло Димитров- зам.председател на Българска асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и членове Живко Димитров , Петър Николов, Даниел Петров и Радослав Машков  (членове на БАПГ).

Жури в категория  „Най-добър млад сервитьор" : председател Михаил Марковски- председател на Българска асоциация на професионалните сомелиери (БАПС) и членове Катя Бакиева, Николай Йосифив и Петя Христова  (БАПС).

Журито в категория  „Най-добър млад барман" бе водено от  Васил Колев-трикратен световен шампион и председател на Българска асоциация на барманите(БАБ) . В състава му влязоха и  членове  на БАБ  Емилиян Василев и Иво Ивов. В категория  „Най-добър млад сладкар"  учениците бяха оценявани от Ради Стамболов –председател и учредител на Евро ТОК България и основател на Първата сладкарска асоциация в България. Членове на журито бяха Веселина Пангелова (БАПГ)  и Ива Колева от сладкарница „Лос Анжелис”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)