Бойко Борисов във Велико Търново: Няма да правим компромис с етническата толерантност

Мисия

09-03-2019, 14:50

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Премиерът участва в осмата академия на Жени ГЕРБ в старата столица

„Не сме се договаряли с ДПС за Закона за вероизповеданията. В ГЕРБ също има десетки хиляди мюсюлмани. Няма да правим компромис с темата за етническата толерантност. Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато от мен зависи нещо. Най-добре държавата да плаща на вероизповеданията, за да няма намеса отвън. В понеделник съм поканил на среща патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи.” – това заяви днес във Велико Търново премиерът Бойко Борисов по време осмата академия на Жени ГЕРБ. Повод за коментара му стана обвинението от страна на опозицията, че между ГЕРБ и ДПС има договореност за Закона за вероизповеданията.

Премиерът подчерта, че е по-добре българската държава да плаща на вероизповеданията, отколкото да ги финансират чужди държави. „Казвал съм, че коалиция с ДПС няма да правим и 12 години не съм направил, сега да излезе БСП и да го каже това. Не съм отмъстителен.” – каза още Борисов.

Той разкритикува опозицията, като припомни, че „Южен поток” и Бургас – Александруполис бяха спрени от Брюксел заради корупция при обществените поръчки по време на управлението на БСП. „Заради по-доброто състояние на икономиката се увеличава трафикът. Строителството на пътищата върви с пълна сила. Към Велико Търново бързо ще бъдат изградени два лота на АМ "Хемус". Тази година магистралата ще е готова до Ябланица, ще мине отстрани към Търново и ще продължи към Търговище. Магистрала „Струма” вече се строи активно.” – коментира Борисов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов