Цветан Цветанов : Корнелия Нинова взема еднолични решения и разчиства сметки

Мисия

09-03-2019, 10:52

Снимка:

кадър БНТ, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Едва ли БСП ще се върне в парламента до европейските избори, каза във Велико Търново депутатът от ГЕРБ

„Ако гледаме условията, които постави Корнелия Нинова, за да се върне в парламента - то не би следвало да видим народните представители от БСП обратно на работните им места до европейските избори. В БСП обаче има много вътрешно напрежение вследствие на едноличните решения на Корнелия Ниноваq както за напускането на Народното събрание, така и за цялостната подмяна на квотата в ЦИК, което е ясен знак, че тук става дума за разчистване на сметки. Ето защо аз очаквам Нинова и БСП да потърсят нов авариен изход от ситуацията, след като веднъж не се възползваха от предоставената от президента им Румен Радев възможност.” – това заяви днес във Велико Търново председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който откри осмата политическа академия на Жени ГЕРБ.
”За разлика от БСП, при избора на нашите кандидати за членове на ЦИК ние заложихме на приемствеността, защото сроковете са кратки, а компромис с качеството на изборния процес не може да има. Относно предстоящите европейските избори подводните камъните са популизмът и фалшивите новини. Именно затова ние организираме срещи и търсим обратната връзка с гражданите.” – каза Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и ситуацията в региона, като определи посещението на Столтенберг у нас като ясен знак, че държавите-членки на НАТО са притеснени от военното присъствие на руския флот в Черно море. „Русия все още продължава да не спазва международното законодателство. България е член на НАТО и, за да си гарантираме националната сигурност, участваме в съвместните инициативи на пакта.” – допълни Цветанов.

На журналистически въпрос, свързан с промените в Закона за изборния кодекс, депутатът припомни, че е участвал в мажоритарни избори през 2009 г. „Тогава бях кандидат именно от Великотърновски район и с голямата подкрепа на жителите му бях избран за депутат. Затова от тогава аз се старая да помагам на местните кметове и тук искам да благодаря на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов за изключително добрата ни и ползотворна съвместна работа.” – подчерта Цветан Цветанов.

 

Той откри осмата политическа академия на Жени ГЕРБ „България с хоризонт Европа 2023“, чийто домакин е старата столица. Организатори на форума са съвместно Жени ГЕРБ, Фондация „Конрад Аденауер“ и Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“. Гост-лектори на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ са министърът на културата Боил Банов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, земеделският министър Румен Порожанов, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, Ева Майдел, Андрей Ковачев, Владимир Уручев и Емил Радев, ръководителят на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София Торстен Гайслер, политологът Антон Тодоров, социалният антрополог Харалан Александров, доц. Велина Тодорова от Комитета на ООН по правата на детето и председателят на УС на Съвет на жените в бизнеса в България Боряна Манолова. Лекция на тема „Предизвикателства пред Европа в цифровизиращия се свят“ ще изнесе пред участниците във форума европейският комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов