Ловно-рибарското дружество в Елена чества 120 години

Мисия

02-03-2019, 14:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Киноложка и трофейна изложби и ловен събор са част от празничните прояви

Навършват се 120 години от основаването на Ловно-рибарското дружество „Сокол-1899“ в град Елена. По този повод сдружението е подготвило програма за тържественото отбелязване на годишнината, която включва интересни събития от месец май до месец декември. За подготовката и организацията на честването е изграден Организационен комитет с председател Тихомир Кузманов, председател на СЛРД „Сокол-1899“ и негов заместник зам.-председателят на сдружението Симеон Кънчев. В организационния комитет са включени Йордан Йорданов, Стоян Стоянов, Димитър Ковачев, Йовко Спасов и Димитър Добрев – съответно, председатели на ловните дружинки в Дрента, Буйновци, Яковци, Разпоповци и Тодювци, Сашо Топалов, Иван Ботушанов и Тодор Тодоров – членове на дружинките в Яковци, Буйновци и Разпоповци.

 

Големият ловен събор под мотото „120 години СЛРД „Сокол-1899“ град Елена“ ще бъде на 3 август от 10 часа на Неювската поляна.


На 4 май на язовир „Палици“ от 8.30 часа започва детски турнир по риболов под надслов „Детето риболовец живее без дрога“, организира се съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.


Снимкова и трофейна изложба под надслов „Природа, родолюбие, красота“ ще бъде открита на 20 май от 16 часа в зала 101 в сградата на общинската администрация.


Киноложка изложба, организирана съвместно с Ротари клуб гр. Елена в рамките на Ден на лова и отмората в Еленския балкан, ще има на 15 юни в парка на комплекс „Тихия кът“, начало 9 часа.

Състезанието по ловна стрелба е на 29 юни от 8 часа на ловното стрелбище на СЛРД „Сокол-1899“.


Голямата ловна вечеринка ще върне спомените за вечеринките в Елена от едни стари времена. Тя ще бъде на централния площад на града на 13 декември от 17 часа.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов