Областният лидер на МГЕРБ – В. Търново Георги Недев: Нека избираме здравата работа и споделеността, пред омразата

Животът

25-02-2019, 12:37

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четирима младежи от областта участваха в десетото издание на националния Зимен университет

Четирима младежи от област Велико Търново участваха в десетото издание на националния Зимен университет на МГЕРБ, който през почивните дни се проведе в гр. Сандански. Заедно с регионалния координатор на структурата Георги Недев, във форума участие взеха великотърновците Биляна Първанова и Даниел Дончев, както и Дилян Димитров от Свищов. Част от Зимния университет бе също и народния представител и член на НИС на МГЕРБ Станислава Стоянова.

Общо над 140 младежи от цялата страна се включиха в събитието, което се организира с подкрепата на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България" и фондация „Ханс Зайдел". Представителите на региона участваха активно в дискусиите, обсъждайки с лекторите вълнуващите ги теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с бъдещето на Европа и др.

Форумът бе открит от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в Народното събрание представлява великотърновския район. Цветан Цветанов призова младежите да бъдат активни при формирането на общественото мнение в съответните региони. „Обяснявайте на вашите приятели и познати резултатите от работата на правителството“, призова Цветанов. Той припомни, че през 2014 г. Орешарски и БСП оставиха България със съборена банка и с дефицит над 5%, а днес този показател е един от най-ниските в Европа. „Днес имаме най-ниското ниво на безработица. Имаме вече няколко години стабилен и вървящ нагоре икономически растеж. За 2018-2019 г. инвестираните пари за образователна инфраструктура са 700 млн. лв. за 500 училища и детски градини. От 1 януари доходите в бюджетната сфера бяха увеличени с 10%, заплатите на учителите бяха увеличени с 20%. Благодарение на добрата борба с контрабандата и сивата икономика, ако нещата вървят със същия темп, от догодина ще успеем да повишим доходите с още 10%“, подчерта още Цветанов.

По повод предстоящите европейски избори Цветан Цветанов призова младите хора да бъдат внимателни в Интернет и социалните мрежи и да отсяват фалшивите новини от истинските. „Срещите и разговорите ни с хората по места също са едно от силните оръжия срещу фалшивите новини. Трябва да показваме реалните резултати от работата ни в отделните населени места, изградените пътища, детски градини, социални заведения и т .н. Истината и прозрачността са най-важни и ние трябва да ги показваме и припомняме на хората“, посъветва Цветанов. „Защо Нинова не казва нищо за успеха на Андрей Новаков, който благодарение на работата си в Европарламента успя да допринесе за увеличаването на европейския бюджет за България през новия програмен период с 4 млрд. лв.? Защо Нинова не каза нищо за работата на Ева Майдел, благодарение на която бяха намалени значително таксите за банковите преводи в ЕС и това ще спести милиарди на бизнеса и гражданите? Защо Нинова не коментира работата на еврокомисаря Мария Габриел, благодарение на която бяха намалени цените за разговорите и преноса на данни в роуминг на Балканите?“, попита риторично Цветанов. Ето това са истинските новини за България и Европа и е наша задача да ги разясняваме на българските граждани, подчерта още заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов заяви още, че ГЕРБ и младежите от партията ще се включат активно и в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер. „Той е голям приятел на България и съм сигурен, че ще направи много за България и за просперитета на цяла Европа. Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската народна партия и с българските евродепутати в следващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички“, подчерта Цветанов.

След приключването на форума областният координатор на МГЕРБ и общински съветник в старата столица Георги Недев коментира: „Не е страшно да си в политиката, ако си с чисто сърце и чисти помисли. Страшно е, ако си дезинформиран и се поддаваш на манипулации, страшно е, ако се занимаваш с политика, но не си преди всичко човек! Бъдещето е в нашите ръце и днес чертаем как ще се развива страната ни. Искам ние, младите хора, да избираме здравата работа и споделеността, пред омразата“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)