Частни охранители вече пазят горнооряховските медици в Спешна помощ

Мисия

02-02-2019, 18:19

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще монтират паник бутони и в линейките до 15 февруари

Фирма „Делта гард“ пое охраната на филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица. Гардовете ще застъпват всяка вечер от 18 часа в амбулаторията на Центъра до 6 сутринта.

През светлата част на денонощието ще се действа чрез паник бутони в Центъра, като на сигнали ще се отзовават два мобилни екипа. При инциденти екипите ще се подсилват допълнително, като ще се взаимодейства със служителите на РУ- Горна Оряховица. До 15 февруари се очаква монтирането на паник бутони и в линейките.

„Делта гард“ вече имат опит с охраната на болницата в Ловеч и Спешно отделение, като задълженията са им да не допускат тълпи от близки и познати да придружават пациента, за да си свършат лекарите качествено работата.

Шест денонощия след инцидента, когато Звезда Илиева – майка от ромски произход, нападна фелдшерка в Спешното отделение, медиците бяха охранявани доброволно от младежите от сдружение „G. O. WAKE UP“. Персоналът започна да оттегля оставките си, които подаде след поредното нападение, след като срещна подкрепата на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов