56 души от област Велико Търново участваха в Националната работна среща на ПП ГЕРБ

Мисия

21-01-2019, 09:35

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Номинациите на партията за кандидати за кметове и общински съветници ще започнат след европейските избори

56 души от област Велико Търново участваха в Националната работна среща на ПП ГЕРБ, която в неделя се проведе в столицата. Заедно с областния лидер и кмет на Велико Търново Даниел Панов, на форума присъстваха кметовете на Г. Оряховица, Елена и Лясковец, народните представители, областният управител, общинските ръководства на ГЕРБ в областта и ръководствата на регионалните структури на старейшините, младежите, жените и предприемачите в партията. Тема на националната работна среща на най-голямата политическа формация у нас бе предстоящият през май вот за Европейски парламент и изборите за местна власт през есента.

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов обяви, че номинационните събрания на ПП ГЕРБ за избор на кандидати за кметове и общински съветници ще започнат след края на европейските избори. Цветанов, който в НС представлява Великотърновския регион, бе категоричен, че изборът за кандидатите на ГЕРБ за местния вот ще бъде направен на база активността от европейския. „Всеки един от нас трябва да осъзнае отговорността си за предстоящите европейски и местни избори. ГЕРБ може да решава проблемите на населените места и е най-добрата политическа сила, като това сме доказали в цяла Европа“, заяви Цветанов.

„950 млн. лв. повече са дадени в последните 2 г. в сферата на образованието. Над 700 милиона лева са инвестирани в образователната инфраструктура. 1 380 000 000 лв. повече ще бъдат парите във фонд "Работна заплата". 2,047 млрд. лв. идват по програма "Региони в растеж“. 2022 г. до Велико Търново ще има магистрала, ако управлява ГЕРБ. Ще има път Видин-Ботевград, Русе-Велико Търново, Калотина - София, автомагистрала "Струма" ще бъде завършена. Всичко това се случи, благодарение на ГЕРБ и ще продължи да се случва, ако партията спечели европейските избори“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов запита дали БСП и останалите политически опоненти на ГЕРБ имат подобни успехи. „Те ще бъдат безкопромисни с фалшивите новини, защото нямат резултатите на ГЕРБ“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му, в отговор на фалшивите новини ГЕРБ инициира граждански диалог под надслов „Европа в нашия дом“ и ще проведе серия такива форуми, в които ще се включат представители на местната, изпълнителната и законодателната власт. Началото на тези събития, които ще се организират във всички области, ще бъде дадено от Велико Търново през февруари, стана ясно по време на националната работна среща.

„На местните избори трябва да покажем сила, идентичност и потенциал. Имаме реална възможност след местните избори да имаме кметове поне още в 30-40 общини. Предстои ни тежка битка, в която не може и да става дума за второ място“, завърши зам.-председателят на ГЕРБ.

„Избори след избори в продължение на 10 години хората винаги избираха ГЕРБ, защото ние оправдахме доверието им. Те ще продължават да ни подкрепят, само ако им покажем, че сме си взели поука от грешките си. Редиците на нашите политически опоненти са пълни с провалили се политици, но въпреки това те искат да ни съборят и отново да дойдат на власт. За тях е най-важно да имат власт, докато ние искаме да направим живота на хората по-добър. Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на срещата.

„Свършихме повече работа, отколкото която и да е друга партия преди нас. Успяхме да сторим всичко това бързо и лесно, защото нашите предшественици не бяха направили нищо“, каза Бойко Борисов. По думите му ГЕРБ все още е първа политическа сила, но подкрепата за партията намалява. „Трябва да се съпротивляваме на нашите опоненти и фалшивите им новини. Няма значение кой е сбъркал, всичко се пише на ГЕРБ“, обясни Борисов.

Председателят на ГЕРБ посъветва всички присъстващи да акцентират върху това какво е направено до този момент. „Никога не е имало толкова голяма борба с корупцията. Контрабандата от 34% стана под 5%. Намалихме със 7% външния дълг. Направихме АМ „Тракия“, „Струма“, предстои да завършим и „Хемус“. Санирахме хиляди блокове, направихме метро, направихме Южната дъга“, ремонтирахме „Витошка“. Няма град, в който нещо да не е направено“, подчерта още той. Борисов допълни, че Българското председателство на Съвета на ЕС е било най-успешното такова досега.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)