Деца от Златарица поздравиха министъра на отбраната по повод Василица

Велико Търново Лайф

14-01-2019, 14:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Красимир Каракачанов им подари книжки на историческа тема

Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Златарица поздравиха днес, 14 януари, министъра на отбраната Красимир Каракачанов и ръководството на министерството по повод празника „Василица“. По дългогодишна традиция ученици гостуват в Министерството на отбраната със специално подготвена програма и сурвакат за здраве и успех през новата година.

Децата пяха песни, разказваха за традициите на празника, рецитираха и сурвакаха за здраве. Тържеството им завърши с изпълнение на  стихотворението „Аз съм българче“.

Министър Красимир Каракачанов благодари на малките момчета и момичета. „Пожелавам ви две неща. На първо място – здраве. Второ, както и досега продължавайте да се учите и да се изграждате като добри хора. Може понякога училището да ви се струва трудно, но трябва да ви кажа, че за всички нас е било трудно понякога.  Бъдете добри ученици, защото това ще ви даде нови хоризонти, ще може да си намирате лесно работа и да имате самочувствието на образовани хора, на които България ще разчита“.

„С този пъстър поздрав показахме, че сме едно цяло. Нашето училище се слави с това, че в него деца от различни етнически състав се обучават по един и същи начин. Надявам се с нашия труд да ги направим добри граждани и те да успяват във всяко едно начинание.“ Това каза директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Златарица Христина Ганчева.

Децата получиха от министър Красимир Каракачанов индивидуални подаръци – книжки на историческа тема, пособия за рисуване и сувенири с логото на Министерство на отбраната. За училището министерството подари спортни принадлежности за физкултурния салон, както и книги за библиотеката.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов